In december heeft het buurtinitiatief een enquête gehouden onder buurtbewoners om meer zicht te krijgen op de wensen voor de toekomst van de school. De resultaten zijn op deze website te vinden. Daarnaast hebben we een brief aan de gemeente gestuurd in de hoop om de samenwerking te versterken en de voortgang te bespoedigen. 





In september heeft het buurtinitiatief 393 handtekeningen overhandigd tegen de sloop en voor herbestemming. De overhandiging vond plaats in de kleine trouwzaal op het stadhuis. Wij spraken onze hoop uit op een mooi participatiehuwelijk!

In augustus hebben twee landelijke erfgoedorganisaties (het Cuypersgenootschap en Erfgoedvereniging Heemschut) zich in brieven aan de gemeente uitgesproken tegen de sloop van de school. Ook heeft de gemeenteraad schriftelijke vragen gesteld over de sloop. Eind augustus is het buurtinitiatief in gesprek gegaan met wethouder Klein en heeft ze in dat gesprek aangekondigd de sloop met een jaar uit te stellen om de argumenten die het buurtinitiatief ingebracht heeft goed te kunnen overwegen.

In juli vorig jaar is het buurtinitiatief van start gegaan, de petitie opgezet, in slechts een paar weken honderden handtekeningen opgehaald en een druk bezochte buurtbijeenkomst georganiseerd.